Diskografi Sugarplum Fairy

Sugarplum Fairy är ett rockband som grundades år 1998 av ett gäng tonåringar i Borlänge. Sugarplum Fairy grundades av Kristian Gidlund och bröderna Carl och Victor Noren, som är uppvuxna med musik och har en äldre broder och en kusin som varit framgångsrika på den svenska marknaden. Efter att man hade genomfört ett antal spelningar och slutligen fått chansen att ersätta The Libertines på Accelerator The Big One i Stockholm 2002 så fick bandet massor av spelningar och uppmärksamhet, framför allt i lokalpressen. År 2002 fick Sugarplum Fairy ett skivkontrakt och år 2004 så släpptes den första singeln. Det blev totalt 3 album och 11 singlar och EP:s genom åren.

 

Sugarplum Fairys album

Young & Armed år 2004

Bandets första album Young & Armed innehöll 13 låtar varav ett par av dessa spelades flitigt på svenska och tyska trackslistan, Stay Young och Sweet Jackie. Stay Young blev också mycket populär i Japan där låten blev den mest spelade på radion under år 2005. Albumet följdes också upp med en turné i både Japan och Tyskland.

First Round First Minute år 2006

Albumet First Round First Minute släpptes ett par år efter det första albumet och innehöll totalt 14 låtar. Denna platta innehöll ett par mindre hits som spelades flitigt på trackslistorna, She och Last Chance. Låten She spelades också i Jerry Seinfelds tecknade film Bee Movie. Efter andra albumsläppet blev det på nytt ett omfattande turnerande där bandet hade spelningar på de största festivalerna och de största scenerna i Tyskland.

The Wild One år 2008

Albumet The Wild One var bandets största succé. Recensionerna i tidningarna var överväldigande och skivan utnämndes till en av årets 10 bästa album. En tidning överöste beröm över albumet och utsåg plattan till årets bästa. Sugarplum Fairy nominerades till tre rockbjörnar detta år, en för årets låt, The Ecsapologist, en nominering för årets album, The Wild One, och en för årets grupp. Med detta album hade Sugarplum Fairy tagit steget upp i högsta ligan och ytterligare turnéer genomfördes i flera olika länder.

 

Singlar och EP:s

Genom åren hann Sugarplum Fairy släppa 10 stycken singlar och 1 EP varav flera har varit mycket spelade på trackslistor i flera länder, som bland annat Sverige och Tyskland.

 

Stay Young, EP, år 2004. Från albumet Young & Armed.

Sweet Jackie, singel, år 2004. Från albumet Young & Armed.

Far Away From Man, singel, år 2005. Från albumet Young & Armed.

Sail Beyond Doubt, singel, år 2005. Från albumet Young & Armed.

 

She, singel, år 2006. Från albumet First Round First Minute.

Last Chance, singel, år 2006. Från albumet First Round First Minute.

Marigold, singel, år 2006. Från albumet First Round First Minute.

Let Me Try, singel, år 2007. Från albumet First Round First Minute.

 

The Escapologist, singel, år 2008. Från albumet The Wild One.

Never Thought I’d Say That It’s Alright, singel, år 2008. Från albumet The Wild One.

You Can’t Kill Rock ’N Roll, singel, år 2009. Från albumet The Wild One.

Lämna en kommentar