3 stora och häftiga rockfestivaler utomlands

I den här artikeln uppmärksammar vi 3 rockfestivaler som tar plats utanför Sverige. Avslutningsvis uppmärksammar vi även vad en all inclusive-rockresa kan kosta, varpå vi pratar mer om hur man kan finansiera en resa till en rockfestival utomlands.

 

3 stora rockfestivaler utomlands

 1. Rock in Rio: Rockfestival i Brasilien med cirka 700 000 besökare.
 2. Coachella: Festival i USA med rocknummer med  cirka 600 000 besökare.
 3. Woodstock: Rockfestival i Polen med cirka 750 000 besökare.

Nedan pratar vi mer om de festivaler som precis nämnts i större detalj.

 

1. Rock in Rio – en spansk festival med rock

Snabba fakta

 • Var: Rio de Janeiro, Brasilien
 • När: Vartannat år. 2017, 2019, 2021, 2023 osv.
 • Uppskattat antal besökare: 700 000

Rock in Rio tar plats i Brasilien och är Sydamerikas största rockevent. Utöver stora rockartister och band såsom Guns n’ Roses, Queen och Metallica har även stora popstjärnor likt Katy Perry och Rod Stewart deltagit. Festivalen tar i regel plats i Brasilien, men somliga år är det dock Spanien eller Portugal som gäller.

 

Tips: Med ett kreditkort kan du samla bonuspoäng på festivalresan.

 

2. Coachella – världens mest kända rock- och pop-festival

Snabba fakta

 • Var: Kalifornien, USA
 • När: April varje år
 • Uppskattat antal besökare: 594 000

Coachella är förmodligen världens mest kända musikevenemang, och nischen mot rock är tydlig. Coachella är dessutom världens mest lönsamma festival, med en årlig förtjänst på cirka 950 miljoner kronor. Nedan introducerar vi dig för några av de mest kända rockband som uppträtt på Coachella.

 

5 kända rockband på Coachella

 1. Rage Against the Machine: Har spelat på Coachella sedan 1991
 2. Japanese breakfast: Har spelat på Coachella sedan 2013
 3. Rufus Du Sol: Har spelat på Coachella sedan 2010
 4. Magic Giant: Har spelat på Coachella sedan 2004
 5. The Arks: Har spelat på Coachella sedan 2015

 

3. Woodstock – en kostnadsfri rockkonsert i Polen

Snabba fakta

 • Var: Kostrzyn nad Odra, Polen
 • När: Augusti varje år
 • Uppskattat antal besökare: 750 000

Woodstock i Polen är en hyllning till den stora musikfestivalen med samma namn, som tog plats i New York år 1969. På Woodstock i Polen är det främst pop, rock samt metal som gäller. Festivalen är dessutom extremt välbesökt. När brittiska Prodigy spelade var det över 1 miljon musikfantaster i publiken.

Utöver detta är inträdet alltid kostnadsfritt, och det måtto som festivalen lever efter är ”kärlek, vänskap och musik”.

 

Vad kostar det att gå på stora rockfestivaler utomlands?

Att gå på rockkonsert utomlands kostar mellan 2 000 och 20 000 kronor per person. Att ta sig till Polen via färja för att besöka Woodstock behöver inte kosta mer än cirka 2 000 kronor såvida du inte spenderar allt för mycket pengar på alkohol och/eller souvenirer.

Att besöka Coachella är däremot en betydligt mer kostsam upplevelse. Flyg till och från Kalifornien kostar cirka 15 000 kronor, och utöver det kostar det cirka 2 500 kronor per natt att bo på ett all inclusive-hotell under de två dagar som Coachella pågår.

 

Så kan du finansiera en rockkonsert utomlands

 

1. Privatlån

Om du ska resa långt är ett privatlån det bästa alternativet. Räntan ligger på omkring 7,5 % och avbetalningstiden är dessutom flexibel. Om du vill ta ett privatlån är det en bra idé att jämföra lån med hjälp av en låneportal likt den som https://enklare.se/ta-lån/ erbjuder.

Om du tar ett privatlån med hjälp av en låneportal maximerar du dina möjligheter för att få ett lån med låg ränta, då de låter kreditorerna tävla om att erbjuda dig det bästa lånet.

 

2. Snabblån

Om du har slut på pengar och inte har råd att betala ditt boende vid exempelvis Woodstockfestivalen, då kan ett snabblån vara en bra idé. Räntan ligger dock på mellan 10 och 40 %, så att finansiera hela resan med ett snabblån är alltid ett dåligt val.

Lämna en kommentar